Boekweit pizza met tonijn

20150816_180650
Ingrediënten

Voor kleine 2 pizza’s

  • 50 gram boekweitmeel
  • 150 ml water
  • Italiaanse kruiden
  • Kokosolie
  • 1 bol mozzarella
  • Tonijn (uit blik op waterbasis)
  • Rode ui
  • zongedroogde tomaatjes (niet op olie basis)
  • ½ Courgette
  • Paprika
  • Bosui
  • zwarte olijven
  • Handje rucola
  • Tomatenpuree
  • Knoflook
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Begin met het maken van de pizza bodem. Mix het meel met het water en de Italiaanse kruiden tot een beslag.
  3. Verhit in een koekenpan de kokosolie en bak vervolgens 2 dunne pannenkoekjes van het boekweit beslag. Maak ze niet te dik. Bak ze echt heel krokant, dit is het lekkerste.
  4. Haal beide pannenkoekjes uit de pan en leg ze op een rooster dat straks in de oven kan. Door het op een rooster te bakken, i.p.v. op een bakplaat met bakpapier, worden de pizza’s knapperiger. Op een plaat/met bakpapier kan het vocht niet weg, en blijven ze ‘nattig’.
  5. Mix een blikje tomatenpuree met verse knoflook en wat Italiaanse kruiden en besmeer de pizzabodems er licht mee.
  6. Beleg je pizza nu met de overige ingrediënten. Ik gebruikte courgette schijfjes, bosui, zongedroogde tomaat, tonijn, rode ui, olijven paprika en mozzarella. Maar je kunt natuurlijk beleggen met wat jij lekker vind. Maar beleg hem vooral niet te dik!
  7. Nu nog een kwartiertje in de oven op een rooster.
  8. Haal uit de oven, top ‘m af met een handje rucola en klaar is je gezonde boekweit pizza met tonijn.
Advertenties

4 thoughts on “Boekweit pizza met tonijn

  1. Natasja O op schreef:

    Behalve dan het krokant bakken. Dat kan echt niet ivm AGE s

  2. Natasja O op schreef:

    O en geen tomatenpuree uit blik natuurlijk. Je hebt ze bio uit potjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

  • Categorieën

  • Recepten startpagina
  • Topblogs