Pizzabodem van bloemkool

20150122_180126Pizza is altijd heerlijk, maar meestal een beste hap met snelle koolhydraten. Dat kan je nu ondervangen door de bodem te maken van bloemkool! Ja echt waar, bloemkool dus. Ik kwam dit recept al vaak tegen op Pinterest en ik moest en zou het proberen. Het is even een werkje maar het is het meer dan waard. Een heerlijke “gezonde”pizza.

Dit heb je nodig voor de bodem (1 persoon)

  • 1/2 bloemkool
  • 1 ei
  • 1 klein handje kaas
  • Oregano of Italiaanse kruiden
  • peper en zout

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en doe in de keukenmachine. Maal tot fijne kruimels. Niet te fijn want dan wordt het bloemkoolpap.
  • Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif in de oven.
  • Bak 20 minuten, roer af en toe even door met een vork.
  • Terwijl de bloemkoolkruimels in de oven staan, kun je je groentjes voor je topping snijden.
  • Haal de kruimels uit de oven en laat een kwartier afkoelen terwijl de kruimels zijn verspreid over de bakplaat.
  • Doe de kruimels dan in een schone theedoek en knijp zo hard je kan zoveel mogelijk vocht eruit.
  • Doe de bloemkoolpulp in een kom met het ei, de oregano, het handje kaas, een snuf peper en zout en meng goed door.
  • Verdeel het mengsel egaal over de bakplaat met een spatel, maak de bodem lekker dun.
  • Doe weer in de oven en bak 20 minuten. De bodem moet al een beetje hard en lichtbruin worden.
  • Haal uit de oven, beleg met tomatensaus en al je favoriete groente, vlees of vis.
  • Maak af met wat kaas en schuif weer de oven in voor 20 minuten.
Advertenties