Detoxtime!

detox-dieet-2Zo na de feestdagen voel ik me opgeblazen en zit weer helemaal in de suikerverslaving, slaap slecht, voel me futloos en moe.

Tijd voor een detox. Ik zie dat als een soort van body en mind reset. Detoxen is  niet nieuw voor mij. Ik heb al wel wat vastenkuren achter de rug, dus ik weet wat me te wachten staat. Alleen nog nooit via mijn blog gedeeld. Dat ga ik dit keer dus wel doen. Detoxen start niet van de een op de andere dag. Ik kies ervoor om 3 dagen voorafgaand aan de detox de volgende zaken te laten staan:

– Koffie, zwarte thee, alcohol, tabak
– Suiker
– Gluten
– Geen koolzuurhoudende dranken

sapwinkel

Dit keer heb ik gekozen om te detoxen met de sappen van sapwinkel.nl. Ik ben zelf niet in bezit van een slowjuicer, en ja deze sappen zijn ook niet goedkoop maar ik denk dat het niet veel scheelt met als  ik al mijn groente en fruit biologisch zou willen wil slowjuicen. En ach, gemak dient de mens en het scheelt mij een hoop werk. De sappen bestel je online en krijg je diepgevroren thuis geleverd. Ik ben heel benieuwd naar de smaken. Naast de sappen gebruik ik:

Groene leem:
Eindelijk kan ik eens voor langere periode een groene leem kuur gaan doen. Eerder kon dit niet omdat ik anticonceptiepil slikte, maar ik ben gelukkig al een paar maanden vrij van deze klote hormonen :-). Ik drink elke ochtend en avond een glaasje leem. 1 schepje groene leem met warm water. Gebruik geen metalen lepeltjes om de leem te roeren!!

Waarom  leem?
Op de darm heeft groene leem een sterk helend effect. De vele mineralen zorgen voor een optimaal herstel en balancering van de darmflora. Groene klei helpt ook het aantal rode bloedlichamen te verhogen, waardoor hemoglobine beter zuurstof kan binden en het afgeven waar het nodig is. Onder andere de vele enzymen in deze klei helpen vitaminen en mineralen beter op te nemen via de darmwand.

De grote kracht van groene leem is reiniging. Bij de reiniging worden gifstoffen aangetrokken door de negatieve ionen in de leem. Zij trekken de positieve ionen aan van de vrije radicalen (gifstoffen) en absorberen deze. Leem slorpt de toxische stoffen uit het lichaam op, maakt ze onschadelijk en voert ze af. Ook stimuleert groene leem de doorbloeding en versterkt het de werking van het immuunsysteem.

Een aantal ochtend rituelen waren wat verstoft en die ga ik ook maar weer eens netjes invoeren.

Vandaag zit ik al in dag 2 van mijn afbouwfase en ik kan je melden dat ik me nu al veel energieker voel. Gisteren was dat anders, ik was echt zo zo chagrijnig. Gravings voor zoet! Ik drink me suf in de Yogi Tea en voeg daar lekker een stukje verse gember aan toe.  Gember ontgift en reinigt je lichaam, maar werkt bovenal lekker verwarmend!

Dinsdag komt mijn pakket van sapwinkel en start de daadwerkelijke detox. Elke dag zal ik een blogje plaatsen met het verloop van de detox.

Wie van jullie heeft al vaker een detox gedaan? Heb je nog leuke of nuttige tips voor mij? Of misschien vind je het leuk om mee te doen!

Advertenties