Annemarie Börlind Review

Al een aantal jaar ben ik overgestapt op natuurlijke verzorgingsproducten voor mijn huid en haar (zie mijn vorige blog) Het enigste wat ik het laatste jaar op mijn gezicht smeerde was kokosolie als gezichtscrème en tevens gebruikte ik dat om mijn make-up eraf te halen. Toch bemerkte ik dat mijn vochtarme huid iets meer nodig had. Wellicht hangt het samen met het bereiken van mijn veertigste levensjaar, wie zal het zeggen? Natuurlijk kon ik dit ondervangen door het uitzoeken welke plantaardige oliën werken voor een vochtarme huid, maar ik had zin om mijzelf eens te verwennen door een kant en klaar product aan te schaffen. Na wat informatie ingewonnen te hebben kwam ik op de verzorgingslijn van  Annemarie Börlind . De verschillende producten zijn onderlig uitwisselbaar en dat leek mij wel praktisch.

Annemarie Börlind  is een bedrijf dat gespecialiseerd is in natuurlijke cosmetica. Deze bevatten uitsluitend natuurlijke stoffen en geen synthetische stoffen. Alle producten van Annemarie  Börlind bevatten ingrediënten die direct afkomstig uit de natuur. Daarnaast wordt er niet getest op dieren en er worden ook geen dierlijke producten gebruikt (dus ook perfect voor vegans!) Deze natuurlijke Cosmetica bevat dus gegarandeerd geen synthetische geurstoffen, synthetische kleurstoffen en synthetische conserveringsmiddelen.

BOR-00610-5De dagcrème koos ik uit de LL Regeneratie lijn welke tegen de eerste tekenen van veroudering is vanaf 30 jaar. Het is een natuurlijke verzorgingssysteem voor de droge, vochtarme huid en voor de huid die meer nodig begint te hebben. Wanneer er dus sprake is van droogtelijntjes en/of rimpels. De LL Regeneration werkt op basis van het LL bio-complex. Dit zijn twaalf verschillende kruiden die de celvernieuwing stimuleert, het vocht- en vetgehalte stabiliseert en verfrist en versoepelt. De huid behoudt daardoor haar vitaliteit, het gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Het is een vrij dikke crème die niet heel gemakkelijk uitsmeert maar ik denk dat dit ook inherent is aan het gebruik van plantaardige koudgeperste oliën.  Maar ondanks dat het een vrij stevige crème is wordt hij wel snel door de huis opgenomen en laat je huid echt fris stralen. De geur is prettig. Niet overdreven aanwezig. De LL Regeneration dagcrème heeft een  UV-filter.

922_0

Voor de nacht koos ik een wat crème uit de Hydro Stimulant Rosentau lijn welke speciaal ontwikkeld is voor een droge huid waar nog geen sprake is van droogtelijntjes en/of rimpels. Deze lijn is uitstekend om de huid te beschermen tegen vochtverlies en uitdroging.  Rosentau Nachtcreme stimuleert de huid om opnieuw vocht aan te maken. Kleine rimpels worden minder en de teint verschijnt uitgerust en fris.

Belangrijkste ingrediënten:
  • avocado
  • panthenol
  • rozenwater

Achteraf had ik denk ik net zo goed de nacht uit de LL Regeneration kunnen nemen, maar ik wilde ook deze lijn proberen. De crème is nog dikker dan de dagcrème maar wel  smeerbaar. Hij laat wel een olie-achtige laag achter op de huid, maar dit vind ik persoonlijk voor een nachtcrème wel prima, aangezien je huid zich in de nacht voed en hersteld. De geur heeft wel iets van roos weg. Ik vind hem niet onprettig maar mijn partner vindt het iets minder ruiken. En die ruikt het toch als ik ik ben stap met mijn vers gesmeerde koppie.

Doordat ik al een aantal jaar alleen maar kokosolie smeerde maakte ik de fout om de dag- en nachtcrème ook gewoon op mijn oogleden te smeren. Dit had ik beter niet kunnen doen, met deze crème is dat dus niet de bedoeling. Ik kreeg eigenlijk per direct rode en droge oogleden.  Meteen gestopt met de dag- en nachtcrème op de oogleden te smeren en de anti rimpel oogcrème gekocht.

a_28_41

De Annemarie Börlind Anti Rimpel oogcrème zorgt ervoor dat je ogen er jong uit blijven zien. Het voorkomt de vroegtijdige rimpels en vermindert de fijne lijntjes met de celstimulerende en hydraterende ingrediënten. Het stelt het opkomen van kraaienpootjes en andere tekenen van het ouder worden uit. Het is een prettige smeerbare crème waarvan je echt heel weinig nodig hebt. Mooie  bijkomstigheid was dat mijn uitslag van de dag- en nachtcrème eigenlijk per direct verholpen was door deze oogcrème te gebruiken.

Voor de reiniging kost ik de reinigingsmelk uit de Rosentau lijn. annemarie-boerlind-rosentau-reinigungsmilch-150ml_7Hier ben ikzelf niet zo tevreden mee. Het zal vast wat doen, maar ik heb niet het idee dat dit nou zo extreem mijn huid reinigt. Ook verdragen mijn oogleden deze reinigingsmelk niet. Dus kan ik hem alleen gebruiken op de rest van mijn gezicht, Het is een vloeibare reiniger welke je 30 seconden op hje gezicht moet laten zitten voordat het echt gaat werken. Ik vind dit zelf niet zo handig. Ik ben meer een typ van opsmeren en afhalen en klaar.

Al met al ben ik blij met deze crèmes en zal zien of het ook wat doet voor mijn vochtarme huid. De missie om mijzelf eens te verwennen met wat luxe kant en klaar crèmes is zeker geslaagd. Voor mijn ogen heb ik net de eye make-up remover van Lavera gekocht bij een hele vriendelijke webshop SoloBioMooi. Deze zal ik in een ander blog nog even onder de loep nemen.

Advertenties