Tomatencrèmesoep

voorgerecht 4 personen 30 min

INGREDIËNTENsoep

6 el olijfolie extra vierge
1 ui (gesnipperd)
1 teen knoflook (fijngesneden)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 el pijnboompitten
1 el geraspte Parmezaanse kaas
15 gram basilicum
125 ml slagroom
250 g cherrytomaten
4 tl crème fraîche

BEREIDINGSWIJZE

1. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en 200 ml water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.

2. Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot een pesto. Voeg de rest van de olie en het basilicum toe en pureer kort.

3. Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer. Voeg de tomaten toe en verhit 5 min. tegen de kook aan.

4. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 borden of kommen en schep de pesto erop. Maal wat peper over de crème fraîche en serveer bij de soep.

Idee uit Allerhande

Advertenties