Tagliatelle met zalm en courgette

Ingrediënten IMG_4726

  • 250 gram tagliatelle
  • 250 gram zalm
  • 1 courgette
  • 15 tomaatjes
  • 1 eetlepel roomkaas
  • scheut speltroom
  • basilicum
  • 1 limoen
  • peper en keltischzout
  • kokosolie

NOTE: In dit recept had ik basilicum gebruikt als topping. Dat was lekker maar achteraf zou ik liever gekozen hebben voor geroosterde pijnboompitjes.

IMG_4723

Bereidingswijze

  1. Schaaf met de juliennesnijder de courgette en halveer de tomaatjes.
  2. Snij de zalm in blokjes en bestrooi ze licht met peper en zout.
  3. Kook het water voor de tagliatelle met een scheut olijfolie en zout
  4. Doe een klontje kokosolie in een wol en bak daarin de zalm licht aan, Voeg de courgettereepjes en tomaat toe en bak dit licht aan.
  5. Kook de tagliatelle volgens bereidingswijze
  6. Voeg een eetlepel roomkaas, het sap van de limoen en een scheut speltroom toe aan de zalm en groenten en verwarm het geheel.
  7. Schep de tagliatelle op een bord met de saus, maak af met basilicum (of de pijnboompitjes)
Advertenties