Rucola stamppot

IMG_4701Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1200 gram aardappels
  • 25 gram biologische ongezouten roomboter
  • 200 ml kokosmelk
  • Keltisch zeezout
  • 2 rode ui (gesnipperd)
  • 150 gram rucola
  • Nootmuskaat
  • Peper en keltisch zout
  • 250 gram oude kaas
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • 10 tenen knoflook
  • stuk of 15 zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitjes in een pan, zonder toevoeging van olie.
  2. Verwarm 3 el olijfolie met 10 ongepelde, gehalveerde tenen knoflook in een steelpan en laat de knoflook zacht worden en licht kleuren. Schep de knoflook op een bordje. Haal de schil van de knoflook en voeg toe aan de kokosmelk.
  3. Schil 1 kg kruimige aardappels en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laag van 4 cm water met 1/2 tl keltischzout aan de kook. Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en kook ze met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
  4. Verwarm 200 ml kokosmelk tot net onder het kookpunt samen met de fijn geperste knoflook en boter.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper, pureeknijper of mixer met deeghaken.
  6. Voeg al roerend met een houten spatel zo de kokosmelk (met knoflook en boter) door de puree.
  7. Breng de puree op smaak met nootmuskaat en zout en peper.
  8. Meng 150 gram rucola  en de gesnipperde rode ui, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes in gedeelten door de puree en warm de stamppot nog heel even door. Verbrokkel 250 g oude kaas door de stamppot.  Hou wat kaas, pijnboompitjes, tomaatjes, rucola en ui achter om het bord mee te garneren.
Idee opgedaan in Allerhande 1 2009
Advertenties