Wok­noe­dels met garnalen

IMG_4694

Ingrediënten (4 pers)

  • 300 g sperziebonen
  • 1 pak wok noedels
  • 1 limoen, schoon geboend
  • 1 el palmsuiker
  • 2 el vissaus
  • 3 el zonnebloemolie
  •  300 gram tijgergarnalen 
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui, in ringen 
  • 1/2 krop ijsbergsla, in reepjes
  • 1 bakje munt (15 g), blaadjes grof gesneden
  • 4 eetlepels sesamolie

Bereidingswijze

1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in 8 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en nadat ze afgespoeld zijn met koud water, meng je de sesamolie erdoor.

2. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng in een kommetje het rasp, sap, de suiker en vissaus. Verhit de olie in een wok. Roerbak de garnalen en neem uit de wok.

3. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn en doe samen met de ui en knoflook terug in de wok. Roerbak 2 min. Voeg de sperziebonen, noedels en het limoenmengsel toe. Schep 2 min. om. Breng op smaak met peper en zout. Schep om met de garnalen en ijsbergsla en bestrooi met de munt. Verdeel over 4 borden.

Idee opgedaan: Allerhande 2 2012
Advertenties