Pittige paksoi­stamppot met zalm

20131017_182112Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1200 g stamppot aardappelen
  • 1 blik roze zalm (418 g)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 struik paksoi (in reepjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2-3 tl sambal oelek
  • 2 teen knoflook
  • Peper en zout

Bereiden

  1. Kook de aardappelen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Maak ondertussen de zalm schoon en verdeel in stukken.
  2. Giet de aardappelen af. Zet de pan op laag vuur en schenk de kokosmelk erbij. Stamp tot een smeuïge puree. Schep de paksoi, ui, geperste knoflook en zalm erdoor.
  3. Breng de stamppot op smaak met de sambal peper en keltischzout en serveer.

Bron: Allerhande 10 2013

 

Advertenties