Vietnamese loempia

IMG_4673Wie bij loempia denkt aan een vette snack, moet deze variant eens proberen, want hier komt geen frituurvet aan te pas. Het jasje van deze loempia’s is van rijstvel en wordt zonder verdere bereiding gegeten. Rijstvellen zijn half transparant en hebben een opvallend gevlochten patroon. Ze zijn te koop in de toko. Je kan ze werkelijk met van alles vullen.  Ik koos voor de volgende ingrediënten (op basis van 2 personen ongeveer 6-8 loepia’s):
  • Ijsbergsla
  • Taugé, 2 handjesIMG_4674
  • 1 Courgette (gesneden met de julienne schiller)
    gemarineerd in scheut citroensap en 2 eetlepels  vissaus
  • Glasnoedels
  • 1 Winterwortel (gesneden met de julienne schiller)
    gemarineerd in scheutje citroensap en 2 eetlepels sesamolie
  • Koriander
  • 16 grote voorgekookte garnalen
  • Rijstvellen (verkrijgbaar in de toko)

IMG_4675

De sausjes

Chilisaus
4 eetlepels sesamolie
1 theelepel vissaus
1 eetlepel agavesiroop
1/2 rode peper, fijngehakt
scheutje citroensap

Zoete dipsaus
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel vissaus
2 theelepels palmsuiker
teentje knoflook geperst
1/2 rode peper, fijngehakt
scheut water

Hoisin dipsausIMG_4676 (niet gebruiken als je suikervrij wilt eten)
4 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels melk
1 chilipepertje fijngesneden
1 eetlepel fijngehakte pinda´s

Bereidingswijze

Haal een rijstvel door het water (echt heel kort). Leg het op je bord en vul het met de ingrediënten waarbij je start met de ijsbergsla. Les de ingrediënten in het midden en laat ruimte over aan de linker en rechterkant van je rijstvel.  Vouw de loempia op de volgende manier (zie foto).

jkjlJe kan de saus erbij inrollen, maar ik vind het leuker om de loempia in 2 stukken te snijden en te dippen in de saus (als een soort van sushi).

Advertenties