Kefir zuurdesembrood met noten en vijgen

Uit het boekje Waterkefir Melkkefir van Peter Bauwens

Kefirzuurdesem maken

  • 210 gram kefirkorrels
  • 120 gram speltmeel
  • ± 150 gram water

Dit alles ± 2 tot 3 dagen laten staan, regelmatig stevig doorroeren en afgesloten houden met een vochtige doek.

brood

Dan voeg je er bij:

  • 250 gram speltmeel
  • 250 gram speltbloem
  • 1 el olijfolie
  • 25 gram kokosolie
  • 0,25 l warm water
  • ietsje zout
  • handje noten en een stuk of 6 gedroogde vijgen in stukjes

Stevig doorkneden en als laatste een platte pannenkoek maken en oprollen. Officieel moet je het dan nog 4 uur laten rijzen tot het 2x zo groot is geworden. Afbakken op 240 graden  in ongeveer 35-40 minuten.

brood1

Advertenties