Courgette spagetti met rauwe zalm

Ingrediënten voor 2 personen als lunchgerecht

Gebruik de helft van de ingrediënten voor een voorafje voor 2 personen

  • 200 gr rauwe zalm (dunne plakjes)
  • 1 stevige, lange courgette
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen (sap)
  • hazelnootolie
  • peper

IMG_4492

Bereidingswijze

  1. Schil de courgette over de hele lengte met een julienne schiller, zodat je fijne slierten krijgt. Doe de slierten in een kom. Hak de bladpeterselie fijn en voeg ze bij de courgetteslierten.
  2. Vinaigrette Meng 6 eetlepels hazelnootolie, citroensap, Keltisch zeezout en peper. Giet de helft van de vinaigrette bij de courgette slieren, behoud de andere helft om straks over de zalm te dresseren. Zet de kom met de courgetteslierten in de ijskast, waar ze intussen kunnen marineren.
  3. Verdeel de zalm over de borden en schik in het midden de courgetteslierten. Dresseer nog wat vinaigrette over de zalm en strooi er de roze gedroogde besjes over.
Volg mij op images

paleorev-boek

Advertenties