Appeltaart – de gezondere variant

IMG_4468

Ingrediënten

Bodem:

  • 200 g amandelmeel
  • ¼ tl zeezout
  • 3 el gesmolten kokosolie of boter

IMG_4470

Vulling:

  • 3 zoete appels, in partjes
  • klein handje gewelde rozijnen
  • 1 el appelgebak kruiden
  • beetje zout
  • sap van halve citroen
  • 1 los geklopt ei
  • handje walnoten

Bereiding

Bodem: Roer de ingrediënten voor de bodem in een kom, roer goed door tot er een soort kruimeldeeg ontstaat. Stort het deeg in een springvorm met een vel bakpapier op de bodem. Bak in 7 – 10 minuten op 180 graden goudbruin en gaar.

Vulling: Meng partjes van 4 zoete appels, klein handje gewelde rozijnen, en een beetje zout en sap van halve citroen. Voeg hierbij 1 los geklopt ei, roer goed tot het ei alles bedekt. Stort het appelmengsel op de voorgebakken taartbodem en zet in de oven. Bak op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar. Lekker met kokoscreme

IMG_4474

Advertenties