Ochtendritueel

Waar ik voor 20 jaar geleden met gemak tot 15.00 uur in bed kon blijven liggen ben ik nu meestal uit mijzelf rond 7.30 uur wakker. Ik kan dan nog wel een beetje doezelen maar echt later dan 9 uur wordt het dan ook niet. Ik werk onregelmatig dus dit kan op de dagen dat ik vrij ben of een late dienst heb, anders gaat gewoon het wekkertje om 6.00 uur.  Ik ben geen ochtenddoucher en ik douche ook niet iedere dag. Elke dag douchen is voor niemand goed, Met poetsen en boenen onder de douche verdwijnt niet alleen het vuil van de huid, maar ook het laagje dat beschermt tegen infecties. Het is  “de manier om je huid aan gort te helpen”.  Nee ik stink niet hoor, ik was me gewoon lekker ouderwets met een washandje bij de wastafel.  Maar voorafgaand aan het wassen is het eerst het borstelen van de huid, Dry brushing heeft veel voordelen! Ten eerste zorgt het voor een goede doorbloeding, je huid zal dan ook erg rood worden. Daarnaast is het vooral bekend omdat het detoxing werkt. Het gif uit je lichaam ‘borstel je weg’ als het ware..  Hierna aankleden en hup naar beneden, en dan begint het: mijn ochtend ritueel.  Ik heb een bepaalde visie op wat ik gezond vind voor mijzelf en dat zijn een aantal drankjes welke niet voor de fijnproever zijn.

IMG_4429Ik start de dag met een hele geperste citroen in gekookt water, wat ik iets heb laten afkoelen. Ik gebruik het omdat het een soort van kleine detox voor de lever.  Je levert voert giftige stoffen af. Citroenen helpen je lever de enzymen aan te maken die hiervoor verantwoordelijk zijn.Daarnaast stimuleert het de afgifte van gal waardoor maagzuur oprispingen en constipatie verminderd worden. Daarnaast ondersteunt het de lever in zijn functies die het verteren van voedsel vergemakkelijken. Citroenen zijn rijk aan vitamine C en kalium, waardoor je hersenen en zenuwen gestimuleerd worden. Kalium helpt ook om hoge bloeddruk onder controle te houden, dus minder stress!
Hoewel citroenen erg zuur zijn, werkt het alkaliserend in het lichaam. Dit komt door alle mineralen. Door regelmatig citroensap te drinken ga je meer plassen, waardoor er toxines je lichaam uitgewerkt worden. Dit reinigt je lichaam van binnenuit! De toxines die door het drinken van citroensap gebonden worden uit het bloed zorgen ervoor dat je huid er stukken beter gaat uitzien. Je huid is een ontgiftingsorgaan. Ook zorgt de vitamine C ervoor dat de structuur van de huid verbetert. Citroenzuur doodt slechte mond bacteriën waardoor je frisser gaat ruiken uit je mond. Ook gaat het eventuele ontstekingen aan je tanden tegen. Als je warme citroensap drinkt, kan de bacteriedodende werking ontstekingen aan het ademhalingsstelsel tegengaan. Zeg vaarwel tegen dat nare hoestje. Als je gestrest bent, verbruik je erg veel vitamine C. Daarom kan citroensap je helpen om van je stress af te komen door vitamine C aan je bijnieren te schenken. Ik voeg aan mijn citroen water ook nog 2 eetlepels Molkosan wat de de spijsvertering activeert, en verlaagt de trek in snacks en tussendoortjes. Daarnaast helpt het zurige Molkosan vet eerder verbranden en urine beter afdrijven.

IMG_4436Na mijn citroenwater waar neem ik een glas met lauwwater en 1 theelepel Sole. Je drinkt echt een glas zeewater, zo smaakt het.  Je geeft je lichaam op deze manier een evenwichtig menu van minstens 84 mineralen en spoorelementen in een vloeibare vorm die het bloed herkent en direct in zich opneemt en transporteert naar de cellen. Voor je cellen zijn dit zogeheten “electrolyten” die de electromagnetische communicatie tussen je cellen verbeteren.

Hoe maak je de Sole: vul een pot 1/3 met Keltisch zeezout en 2/3 bronwater. Schudt met het deksel erop enkele keren krachtdadig. Het water raakt verzadigd en kan niet meer dan 26 procent zout opnemen, dus er zullen korrels overblijven op de bodem die niet meer oplossen. Doe van deze Sole een theelepel in een glas water van 250 centiliter en drink dat elke dag ‘s ochtends op een nuchtere maag en eventueel ook ‘s avonds voor het slapen gaan. Overzicht van mineralen en spoorelemeneten in Keltisch zeezout vind je hier.

IMG_4433Op naar het volgende brouwseltje. Spirulina en Chlorella, welke ik om de week met elkaar afwissel. 1 theelepel (ben aan het opbouwen) in een glas lauwwater. Het smaakt echt alsof je een glas mos leegdrinkt. maar daar moet je niet teveel bij nadenken. Chlorella is een groene eencellige alg. Chlorella is een van de gezondste, meest potente voedingsmiddelen die er bestaan en verdiend daarom absoluut het stempel ‘superfood’. Naast het feit dat Chlorella het lichaam in bijna al haar voedingsbehoeften voorziet heeft chlorella een aantal opmerkelijk eigenschappen die de gezondheid positief kunnen beinvloeden. Zo stimuleert Chlorella bijvoorbeeld de aanmaak van T-cellen in het bloed (actief tegen virussen en kanker) en kan ze als dagelijkse detox worden gebruikt vanwege haar ontgiftende eigenschappen. Want of we worden dagelijks blootgesteld aan allerlei vormen van vervuiling. Dit veroorzaakt dat gifstoffen zich op bouwen in het lichaam wat neerkomt op gezondheidsproblemen later. Chlorella heeft bewezen buitengewoon effectief te zijn in het ontgiften van het lichaam en zelfs zware doses van toxinen worden verwijderd binnen ongeveer drie tot zes maanden. De onverteerbare buitenste celwand van Chlorella bindt met de pesticiden en metalen in ons lichaam. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat een lichaam vrij van toxines een sterk immuunsysteem heeft die ons vrij houdt van ziekte. Chlorella houdt kwalen op afstand, zodat wij verder kunnen met een actieve levensstijl.

inhoudSpirulina is een microscopisch kleine spiraalvormige, blauw-groene alg met een waanzinnig voedingsprofiel. Spirulina is een ware vitaminebom en bevat 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Spirulina wordt  beter opgenomen dan de meeste synthetische vitamines en is daarom de beste keus als vervanging van een multivitaminen-supplement. Ook bevat spirulina de zo belangrijke omega 3 vetzuren en zit boordevol anti-oxidanten. Daarnaast is spirulina een volwaardige plantaardige eiwit-bron. Spirulina verbetert het functioneren van ons  immuunsysteem en is daardoor een krachtige energie-booster.

En naast deze bijzonder krachtige brouwseltjes slik ik de omega3 in de vorm van algenolie, welke ik al uitgebreid beschreef in mijn vorige post.

Omdat ik in het bezit ben geraakt van een galsteen ter grootte van 1 centimeter, slik ik op advies van een orthomoleculaire arts het vloeibaar goedje Resium. En je raad het al, het smaakt fantastisch.  Resium heeft een antispastische werking en in geval van lever- en nierkolieken geeft het regelmatig gebruik een kalmerende invloed. Resium is het middel om alle soorten van stenen waar ook in het lichaam (nier-, blaas-, galstenen) op te lossen en/ of te verwijderen. In de vorm van fijn gruis worden ze zonder pijn uit het lichaam verwijderd. De resium neem ik bij opstaan meteen, omdat dit 30 minuten voor je maaltijd dient ingenomen te zijn. Dus ook dit is onderdeel geworden van mijn ochtendritueel.

IMG_4449

Daarnaast bij de maaltijd Beta-TCP. Voor optimalisatie van de galproductie voor een efficiënte opname van vetten en vetoplosbare nutriënten. Het helpt bij het normaliseren van de galsamenstelling en galafvoer, waardoor de vetvertering verbetert en galsteenvorming en complicaties door galstenen voorkomen worden. Het zorgt voor een betere vetvertering en een vermindering van de vet intolerantie.  Dit merk ik echt heel erg goed. Ik heb echt veel minder last van vet eten sinds de Beta-TCP.

Na alle bijzonder smakelijke drankjes een lekker ontbijtje, even sporten (om de dag) en ik ben klaar voor de rest van de dag! Ik voel me goed en gezond bij dit ochtend ritueel. Wat is jouw ochtendritueel???

Advertenties