Kokosmeel koekjes

Ingrediënten

  • 100 gram kokosmeel
  • 1/4 tl Keltisch zeezout
  • 100 ml gesmolten boter of kokosolie
  • 200 ml kokosmelk (je kan dit vervangen door een ander soort melk)
  • 6 biologische eieren
  • 1 el Vanille extract
  • 60 ml honing, ahorn of ander zoet naar keuze

koekje1

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Zeef de kokosmeel
  3. Voeg nu de overige ingrediënten toe en meng dit tot het beslag mooi egaal en vrij van klontjes.
  4. Proef het beslag of het zoet genoeg is en pas eventueel aan.
  5. Laat het vervolgens ongeveer 15 minuten staan, zodat de kokosmeel het vocht kan opnemen. Dit geeft een steviger beslag.
  6. Gebruik een ijstang om mooie hoopjes beslag op de bakplaat met bakpapier te maken.
  7. Bak in ongeveer 20 minuten gaar en licht goudbruin.
  8. Laat afkoelen en serveer of bewaar in een luchtdichte doos.

Bakken met kokosmeel: wat je moet weten

  • Je kan kokosmeel niet 1 op 1 inzetten als vervanger voor reguliere meel. Ze werken niet hetzelfde.
  • Kokosmeel is bijzonder absorberend en je hebt maar weinig kokosmeel nodig om een goed recept te produceren. In gewone recepten kun je 250 gram gewone meel vervangen door een kwart of een derde daarvan. Je zal ook de hoeveelheid eieren moeten verhogen. Voor elke 200 gram kokosmeel die je gebruikt, zul je 6 geklutste eieren in je recept moeten verwerken, naast ongeveer 250 ml kokosmelk of ander vocht. Daarom is het aan te raden om geteste recepten te maken in plaats van veel (prijzige) producten te verspillen aan experimenten.
  • Kokosmeel is wel 1 op 1 te vervangen in toepassingen met vlees. Gebruik je 2 eetlepels bloem om je gehakt te binden, dan kun je ook 2 eetlepels kokosmeel gebruiken voor hetzelfde recept.
  • Kokosmeel klontert sterk, daarom is het zaak dat je je beslag erg goed mengt, liefst met een handmixer, om een mooi egaal resultaat te krijgen.
  • Kokosmeel vult sterk en kan ook erg droog zijn. Elk soort meel heeft zijn typische eigenschappen. Bij kokosmeel is het zo dat het erg snel vult, maar ook dat het resultaat snel droog kan zijn. Om dit te voorkomen gebruik je eieren en vocht in je recept om een smeuïg eindresultaat te garanderen.
Advertenties