Roergebakte garnalen met gember en paksoi

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 cm gember geschild en geraspt
  • 3 nestjes (blokjes)  noedels (ik wilde eigenlijk rijstnoedels gebruiken, maar was het vergeten)
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 1 struik paksoi, in reepjes gesneden
  • 1/2 bosje koriander, fijn gesneden
  • sesamolie
  • kokosolie, 1 eetlepel
  • stuk of 12 grote garnalen
  • citroen, 1 partje p.p.
  • 1 kleine wortel, in linten gesneden met een dunschiller

garnaal noedel 1

Bereidingswijze

Kook de noedels volgens bereidingswijze op de verpakking en spoel af met koud water. Bak in een wok met de kokosolie de knoflook en ui totdat de ui glazig is. Voeg de gember en garnalen toe en bak even mee. Vervolgens de paksoi en de wortel kort meebakken. Voeg de noedels toe en bak deze mee totdat ze voldoende opgewarmd zijn. Maak af op het bord met een groede pluk koriander, schijfje citroen en een paar drupjes sesamolie.

garnaal noedels

Advertenties