Spelt pasta met garnalen en spinazie-aspergepesto

Spelt pasta met garnalen en spinazie-aspergepesto

Ingrediënten (4 personen)

  •  500 gram groene asperges
  • 125 gram pijnboompitten
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram versgeraspte Parmezaanse kaas (plus extra voor de garnering)
  • 60 ml extra olijfolie
  • sap van een 1/2 citroen
  • 1/2 theelepel Keltisch zeezout
  • 300 gram spelt pasta (Penne) of boekweitpasta
  • 20 grote garnalen (ontdooid)

spinazie-pesto

Bereidingswijze

Snijd circa 2 cm van de houtige uiteinden van de asperges en stoom (of kook) ze in 2-3 minuten beetgaar. Laat ze vooral niet te zacht worden. Spoel ze af onder koud stromend water. Rooster de pijnboompitten in een droge pan, zonder toevoegen van olie.  Pureer de asperges in een keukenmachine, met ruim de helft van de spinazie, de knoflookteentjes, de Parmezaanse kaas, het merendeel van de pijnboompitten (bewaar een klein deel voor de garnering). Voeg tijdens het draaien langzaam de olijfolie toe. DE uiteindelijke textuur moet die van grove pesto zijn (als de pesto te dik blijft iets van het kookvocht van pastawater toevoegen). Voeg het citroensap en het zout toe. Kook de pasta volgens voorschrift. Meng, zodat je de pasta hebt afgegoten meteen met de pestosaus,  (hou iets achterwege voor de garnering). Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de garnalen in enkele minuten gaar en breng op smaak met Ketisch zout. Verdeel de overgebleven spinazie over de 4 borden. Giet er een beetje olijfolie en Keltisch zout overheen. Schep de pasta met de pestosaus in een hoopje op de spinazie. Hoe hoger je werkt hoe decoratiever je bord eruit ziet. Verdeel de garnalen, de Parmezaanse kaas en de resterende pijnboompitten over de pasta. Druppel een beetje olijfolie over om het af te maken en serveer direct.

Advertenties