Visschoteltje

Visschoteltje

Ingrediënten

  • 400 gram kruimige aardappel, geschild en in stukjes gesneden
  • 100 gram broccoli
  • 2 eetlepels boter of kokosolie
  • 100 gram prei, zeer fijn gesneden
  • 2 teentje knoflook, fijngesneden en de kiem eruit gesneden
  • 200 gram witte wis, in kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel zachte mosterd
  • 100 gram verse spinazie, fijngesneden
  • 50 gram gekookte garnalen
  • citroensap en peper, naar smaak
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels oude kaasvispannetje1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Stoom (of kook) de aardappelen gaar. Stoom tevens de broccoli in 3 minuten zacht (denk erom, de roosjes moeten fel groen blijven, laat ze niet dood stomen). Stamp de aardappelen en de broccoli met de helft van de boter (olie) tot een grove puree. Verhit de rest van de boter (olie) in een koekenpan, bak de prei 5 minuten en voeg de knoflook toe. Als de prei en knoflook zacht zijn, voeg je de vis toe en bak nog 3-4 minuten. Draai het vuur lager en voeg de crème fraîche, spinazie, mosterd en garnalen toe. Schep alles goed door en breng op smaak met peper en citroensap. Schep het vis mengsel in een ovenschaal en verdeel de puree eroverheen. Garneer met de kaas. Zet de schaal 15 minuten in de oven totdat de bovenkant een goudbruine kleur heeft.

Naar idee van het boek van Amber Albarda, gezond genieten. Bladzijde 136

Advertenties