Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Ingrediënten

  • 2 eetlepel kokosmeel (evt. 1 tl extra wanneer je deeg te plakkerig is)
  • 1/4 theelepel Bakpoeder
  • 1/2 theelepel Kaneel
  • 1/8 theelepel Vanille-extract
  • 1 Eieren
  • 2 eetlepel Kokosmelk
  • 2 theelepel Honing
  • 2-3 eetlepel Rozijnen (of ander gedroogd fruit)

kaneelbroodje2

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Meng in een kleine kom het kokosmeel met het bakpoeder en de kaneel.
  3. Voeg de vanille, het ei, de kokosmelk en honing toe en meng alles goed door tot er geen klontjes meer in zitten. Laat het deeg een paar minuten staan zodat het kokosmeel het vocht kan absorberen.
  4. Leg een 15cm brede strook bakpapier op een werkblad en schep het deeg erop.
  5. Vorm met de achterkant van een lepel een rechthoekige lap deeg van ca. 7cm breed en 20cm lang.
  6. Verdeel de gedroogde fruit over het deeg.
  7. Gebruik het bakpapier om het deeg aan de smalle kant op te rollen.
  8. Hak de deegrol met een scherp mes door de helft en zet beide helften rechtop op het bakpapier, met de gesneden kant naar beneden.
  9. Leg de kaneelbroodjes op het bakpapier op een bakplaat en bak ze in ca. 25 minuten goudbruin.
  10. Laat ze even afkoelen en eet smakelijk!

kaneelbroodje1

Advertenties