Kerst of paasstol van amandelmeel

Ingrediënten:
Amandelspijs:

  • 120 gram amandelmeel
  • 120 gram cranberry’s
  • 1 limoen

Voor het deeg:

  • 350 gram amandelmeel
  • 2 theelepel wijnsteenbakpoeder (of ander)
  • 70 gram gesmolten biologische ongezouten roomboter
  • 1,5 eetlepel geraspte kokos
  • 3 eetlepels honing
  • 6 biologische eieren
  • 100 gram biologische rozijnen
  • 80 gram gemengde ongebrande noten
  • 20 gram amandelschaafsel (voor op het brood)

Bereidingswijze:

  1. Begin met het spijs: Meng amandelmeel, cranberry’s en het sap van 1 limoen in een keukenmachine of blender
  2. Kneed het spijs nog even goed met je handen
  3. Maak er een rolletje van, wikkel het in folie en leg in de koelkast
  4. Pak nu een kom voor het brood: meng het amandelmeel, de bakpoeder, geraspte kokos, honing, eieren en de roomboter met een garde (smelt de roomboter eerst even in de magnetron)
  5. Hak de noten doormidden met een mes en roer dit samen met de rozijnen en cranberry’s voorzichtig door het beslag
  6. Vet een bakblik in en vul met de helft van het deeg
  7. Pak de spijsrol uit de koelkast en leg op het deeg (maak de rol wat langer als hij te kort is)
  8. Schep de rest van het deeg over de spijsrol en bestrooi met de geschaafde amandelen, druk de amandelen een beetje aan
  9. Zet de paasstol 45 minuten in de oven

Tip: wil je geen rood spijs? Vervang de cranberry’s dan door biologische honing

Advertenties